20070505

Novartis'ten yeni kitap: Yalnızlığın Işıkları Deniz Fenerleri



Novartis, Türk kültürü ve tarihinin tanıtılmasına destek olmak amacıyla yayınladığı kültür kitaplarına bir yenisini daha ekledi; “Yalnızlığın Işıkları Deniz Fenerleri”.


Novartis Kültür Yayınları’nın 15. kitabı olan “Yalnızlığın Işıkları Deniz Fenerleri”, Türkiye’nin kaybolmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğini ve tarihsel mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlandı. Deniz fenerleri konusunda bugüne kadar basılan ilk yayın olma özelliğini taşıyan kitap, Aykut Tankuter’in kaleminden çıktı. Kitabın tasarımı Cemalettin Mutver’e, fotoğrafları ise Emre Ermin’e ait.

Novartis tarafından yayınlanan “Yalnızlığın Işıkları Deniz Fenerleri”, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de bulunan 422 deniz fenerinden tarihi 49 tanesini konu alıyor. Kitapta ayrıca bu fenerlerin birçoğunda yer alan lojmanlarda yaşayan; gemicilere ışık tutma görevini nesilden nesile devreden “fener aileleri”nin hikayeleri de anlatılıyor.

Hopa’dan Anamur’a, İğneada’dan Kuşadası’na kadar 11.000 km dolaşılarak hazırlanan “Yalnızlığın Işıkları Deniz Fenerleri”, 4 ayda tamamlandı. Satışa sunulmayan kitap, il halk kütüphanelerine, üniversitelerin kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlıklarına, kitaplıklara ve kültür merkezi kütüphanelerine dağıtılıyor.

blog comments powered by Disqus
Bookmark and Share
 
Minima 4 coloum Blogger Template by Beloon-Online.
Simplicity Edited by Ipiet's Template